февруари 2018

Monthly Archives

Ден на ретки болести 2018

Здружението на граѓани за ретки болести ЖИВОТ СО ПРЕДИЗВИЦИ Битола со помош на своите членови, поддржувачи, други организации, соработници и волонтери организира неколку настани во градовите во Македонија за одбележување на Денот на ретки болести.

На 19 февруари, во Гостивар започна кампања која ќе трае до 24 февруари со помош на општина Гостивар, Прокам студио, Небојша Петрески и Јосиф Мишевски.

На 26 февруари, со помош на Хепар центар Битола, организираме настан во Битола, на Плоштад Магнолија од 11 до 13.00 часот.

На 28 февруари во Охрид, Гордана Лолеска со помош на соработници и волонтери организира настани во Охрид. Прочитајте повеќе на – https://www.facebook.com/Retki-Bolesti-Ohrid-390287864742066/

На 28 февруари се приклучуваме на прес конференција во Скопје со Националната Алијанса за Ретки Болести на Р. Македонија, во ЕУ инфо центар, 10.00 часот.

 

Освен на настаните може да се приклучите во одбележувањето на овој ден – прочитајте како  – Флаер – Ден на ретки болести 2018

 


Новости

Пиши ни

Sending your message...