Средба на пациенти со ретки болести од Македонија и Бугарија

Средба на пациенти со ретки болести од Македонија и Бугарија

Почитувани членови и поддржувачи,

Здружението на граѓани за ретки болести „Живот со Предизвици“ во соработка со Бугарската Алијанса за Ретки Болести организира средба на пациенти со ретки болести.

Средбата ќе се одржи на 7ми Септември, сабота, во 12 часот, во Скопје, во Хотел ВИП.

На средбата ќе разговараме за следните теми:

  1. Соработка на ниво на здруженија од Македонија и Бугарија
  2. Поддршка од Бугарската Алијанса за ретки болести за пациентите во Македонија
  3. Размена на искуства во однос на третман и квалитет на живот на пациентите со ретки болести
  4. Заеднички активности на здруженијата
  5. Искачување на Кораб на 8ми Септември, Недела
  6. Можности за поддршка и соработка

Заинтересираните за учество на средбата може да се пријават на е-маил: zivotsopredizvici@gmail.com, info@challenges.mk

NAPRD-BG

Ви благодарам на вниманието,

Весна Алексовска,

Претседател на Здружението на граѓани за ретки болести „Живот со Предизвици“

Other Posts

Новости

Пиши ни

Sending your message...